20 Ekim 2025 Pazartesi


15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:51   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:02   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:48   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:21   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:49   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehre yeni gelen üniversite öğrencilerini yalnız bırakmadı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kayıtlarının başlamasıyla şehre gelen öğrencileri yalnız bırakmadı. MEŞOT, TAŞTİ ve Mersin Üniversitesi`nin girişinde öğrenci bilgilendirme stantları açan Büyükşehir personeli, öğrencilere şehre ilişkin bilgi aktararak tanıtım broşürü dağıttı.

 

Tarih : 21 Ağustos 2024 Çarşamba 09:25   Okunma : 358

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kayıtlarının başlamasıyla şehre gelen öğrencileri yalnız bırakmadı. MEŞOT, TAŞTİ ve Mersin Üniversitesi`nin girişinde öğrenci bilgilendirme stantları açan Büyükşehir personeli, öğrencilere şehre ilişkin bilgi aktararak tanıtım broşürü dağıttı.

Merkezde MEŞOT ve Mersin Üniversitesi`nin girişinde öğrenci bilgilendirme stantları açan Mersin Büyükşehir, Tarsus Otogarı`nda da gelen öğrencileri karşılamak için stant açtı. ‘Mahalle Mutfakları`, ‘Çamaşır Kafe`, ‘5 Liraya Ulaşım`, ‘Merci Danışmanlık Merkezi`, ‘Kariyer Merkezi`, ‘Öğrenim Yardımları`, ‘Yeni Nesil Kütüphaneler` ve ‘Okuma Salonları`ile ‘Yarı Zamanlı İş İmkanları` hakkında öğrencilere bilgi veren personel, yeni eğitim hayatlarında da başarılar diledi.  

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı`na bağlı Halkkent Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nde görev yapan Biyoloji Öğretmeni Yaren Taşkın, uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

“Şehrimize yeni gelen öğrencilerimizi karşılıyoruz. Böylece onlara hem ‘Hoş geldin diyoruz`, hem de üniversite süreçlerinin başladığı yerde onları motive etmiş oluyoruz. Aynı zamanda konaklayacakları yerlere kadar ücretsiz servis imkanı da sağlıyoruz. Kentimize gelen öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi`nin onlara sunmuş olduğu hizmetlerden bahsettik. Mersin`in öğrenci dostu bir şehir olduğunu onlara anlattık. Kariyer Merkezi`nin öğrencilere sunduğu yarı zamanlı iş imkanları var. Onun dışında öğrencilerin rahatça ve huzurla çalışabilmeleri için Okuma Salonları ve ders alanlarının mevcut olduğunu söyledik. Öğrencilerin psikolojik, rehberlik ve danışmanlık alanında yararlanabilecekleri MERCİ Danışma Merkezleri`nin olduğundan bahsettik. Aynı zamanda öğrencilerimizin sosyalleşebilmesi için tiyatro ve konser gibi etkinliklerle de onlara destek olacağımızı anlattık. Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz.”

Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nde görev yapan Matematik Öğretmeni Haydar Yıldırım da Büyükşehir Belediyesi`nin öğrencilerin barınma ihtiyacını gidermek için Gülnar Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi ile merkezde Akdeniz Erkek Öğrenci Yurdu hizmetinin bulunduğunu kaydetti. Mersin Üniversitesi`nin ana giriş kapısına yakın Büyükşehir`in Çamaşır Kafe hizmeti bulunduğunu aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

“Aynı zamanda kış aylarında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba hizmetimiz var. Öğrencilerimiz Mahalle Mutfakları`ndan 3 çeşit yemeği 15 liraya alırken, 5 lira karşılığında da belediye otobüslerinden faydalanabilirler. Son olarak da üniversiteyi kazanan ve ailesi Mersin`de ikamet eden öğrencilerimize, 1 yıl boyunca karşılıksız öğrenim yardımı desteği sunuyoruz” diye konuştu. Başkan Vahap Seçer yönetiminde Mersin`in bir öğrenci kenti haline geldiğini sözlerine ekleyen Yıldırım, “Şehrimize gelen tüm öğrencilerimize ‘Hoş geldin` diyor ve Büyükşehir Belediyesi olarak daima yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” 

Büyükşehir`in uygulaması gençlerden takdir topladı

Öğrencilerden Tolga Yıldırım, uygulamayı çok beğendiğini dile getirerek, “Gerçekten samimi ve sevecen bir uygulama. Arkadaşlarım da daha önce anlatmıştı. Burada öğrenci ulaşım fiyatları çok uygun ve 3 çeşit yemeğin 15 lira olması gayet iyi. Burada öğrenciler için birçok imkan var ve Mersin`in öğrenci şehri olduğunu gerçekten anlamış oldum” dedi. 

Bir başka genç Abdullah Kalem ise, uygulamanın oldukça bilgilendirici olduğunu belirterek, “Özellikle ‘Yeni Nesil Kütüphane` olayını çok sevdim. Bir öğrenci için 15 liraya yemek olayı da mükemmel. Öğrenciler için en önemli olay zaten para. Abonman olayı da çok güzel. Üniversiteye farklı şehirlerden gelmiş ve aile desteği fazla olmayan öğrencilere yönelik gerçekten güzel projeler. Ben çok beğendim” diye konuştu. 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA