5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

CHP`li Adem`den Et ve Süt Kurumu`na tepki


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Et ve Süt Kurumu`nun ``Et fiyatlarında artış olmadığı`` yönündeki açıklamasına tepki göstererek, ``Oturduğunuz yerden ahkâm kesmeyin. Kalkın koltuklarınızdan, gelin beraber markete, kasaba, hale gidelim. Kendi gözlerinizle görün, halkın neyle karşı karşıya olduğunu anlayın`` dedi. 

 

Tarih : 19 Kasım 2024 Salı 15:09   Okunma : 585

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Et ve Süt Kurumu`nun et fiyatlarıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Adem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Et ve Süt Kurumu`nun, ‘Kırmızı ette aşırı fiyat artışına yol açacak herhangi bir durum bulunmamaktadır` şeklindeki açıklaması tam anlamıyla güler misin, ağlar mısın dedirtecek türden. Bugün herkes biliyor ki et fiyatları son birkaç ayda hızla yükseldi. Marketlerde, kasaplarda halkın erişebileceği düzeyde et bulmak mümkün değil. Şimdi çıkmış, fiyat artışının olmadığını söylüyorlar. Bu açıklama, halkın gerçekleriyle dalga geçmektir.”

``Halkın sırtından kalkın, üreticiye destek verin, maliyetleri düşürün``

``Bu kadar açık bir gerçek karşısında halka gerçekleri söylemek yerine, kendi beceriksizliğinizi saklamaya çalışıyorsunuz`` diyen CHP`li Adem, şöyle devam etti:

``Et fiyatları artıyor, çünkü bu düzenin temeli yanlış. Hayvancılığı bitiren, üretimi yok eden, maliyetleri artıran sizlersiniz. Halk, ucuz ve erişilebilir et istiyor. Ancak siz, tabela kurumlarıyla halkı kandırmaya çalışıyorsunuz. Halkın sırtından kalkın, üreticiye destek verin, maliyetleri düşürün. Aksi halde bu kriz daha da derinleşecek, et fiyatları el yakmaya devam edecek.``

``Et Fiyatlarını Siz Artırdınız``

Adem, Et ve Süt Kurumu yetkililerine ve AK Parti iktidarına şu soruları yöneltti:

``Siz değil misiniz yerli üreticiyi desteklemek yerine ithalat politikalarıyla üreticiyi bitiren? Süt fiyatlarını yeterince artırmayarak süt ineklerinin kesime gönderilmesine neden olan siz değil misiniz? Yem fiyatlarını yılbaşından bu yana yüzde 100 artırarak hayvancılığı sürdürülemez hale getiren kim? Hayvancılığı cazibesini yitiren bir sektör haline getirip, binlerce üreticinin işi bırakmasına neden olan kim? Bütün bu sorunların altında sizin yanlış politikalarınız yatıyor. Sonra çıkıp et fiyatlarının artışına yol açacak bir durum yok diyorsunuz. Hayırdır, kendi yaptıklarınızı unuttunuz mu?``

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA