5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

Ömer Fethi Gürer: "İnsan hayatını tehlikeye atan sahte alkole karşı etkin mücadele şart"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu`nun verdiği bilgiye göre son beş yılda sahte alkol zehirlenmesi nedeniyle yoğun bakımda 972 kişinin tedavi gördüğüne dikkat çekerek, “Türkiye`de sahte alkole karşı daha etkin bir mücadele yürütülmelidir. Bu mücadele hem denetimlerin artırılması hem de caydırıcı cezaların uygulanmasıyla mümkündür" dedi.

 

Tarih : 4 Aralık 2024 Çarşamba 09:55   Okunma : 795

(ANKARA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu`nun verdiği bilgiye göre son beş yılda sahte alkol zehirlenmesi nedeniyle yoğun bakımda 972 kişinin tedavi gördüğüne dikkat çekerek, “Türkiye`de sahte alkole karşı daha etkin bir mücadele yürütülmelidir. Bu mücadele hem denetimlerin artırılması hem de caydırıcı cezaların uygulanmasıyla mümkündür" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, kasım ayında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na verdiği soru önergesinde sahte alkol kullanımı nedeniyle komaya girenlerin sayısını, bunların bölgelere göre dağılımını ve görme yetisini kaybeden kişilerle ilgili istatistikleri sordu.

Bakan Memişoğlu`dan Gürer`e yanıt

Gürer`in soru önergesini yanıtlayan Bakan Memişoğlu, ölüm istatistikleriyle ilgili soruların Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TÜİK) yetki alanında olduğunu ve bu verilerin 2022-2026 Resmi İstatistik Programı kapsamında yayımlandığını belirtti. Memişoğlu, sahte alkol kaynaklı sağlık sorunlarıyla ilgili, "1 Ocak 2020 - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında, sağlık kuruluşlarında ana tanısı `T51.1 - Metanolün Toksik Etkisi` olan ve yoğun bakımda tedavi gören 972 vaka tespit edilmiştir. Hastaneye yatışından itibaren 72 saat içinde körlük ve/veya böbrek yetmezliği tanısı alan kişi sayısı 20 olarak bildirilmiştir" bilgisini paylaştı.

"Türkiye`de sahte alkole karşı daha etkin bir mücadele yürütülmelidir"

Bakan Memişoğlu`nun açıklamasını değerlendiren Gürer, şunları kaydetti:

"Sahte alkol kullanımı, ölümle sonuçlanabilen ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Görme kaybından böbrek yetmezliğine, karaciğer hasarından kalıcı sakatlıklara kadar birçok sorun sahte alkol kaynaklıdır. Sağlık Bakanlığı`nın sınırlı bir yanıtla geçiştirdiği bu mesele, aslında toplumun her kesimini ilgilendiren büyük bir tehlikedir. Türkiye`de sahte alkole karşı daha etkin bir mücadele yürütülmelidir. Bu mücadele hem denetimlerin artırılması hem de caydırıcı cezaların uygulanmasıyla mümkündür."

Gürer, sahte alkol kullanımının artışına neden olan ekonomik zorluklara da dikkat çekerek, yüksek vergiler nedeniyle vatandaşların sahte ve sağlıksız ürünlere yöneldiğini belirtti. Gürer, yılbaşı yaklaştığına dikkat çekerek, "Bu süreçte sahte alkol üretiminin artığı önceki yıllarda gözlenen bir durumdur. Bu nedenle denetimler ve kontroller artırılması insan sağlığı ve canı için önemlidir" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA