5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin hizmete açtığı Mahalle Mutfakları, çalışmalarını sürdürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Mahalle Mutfakları, 15 TL gibi sembolik bir ücret karşılığında 3 çeşit yemeği vatandaşlarla buluşturuyor. Şimdiye kadar Mahalle Mutfaklarından 3 milyondan fazla kişi yararlandı.

 

Tarih : 29 Aralık 2024 Pazar 10:26   Okunma : 448

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Mahalle Mutfakları, 15 TL gibi sembolik bir ücret karşılığında 3 çeşit yemeği vatandaşlarla buluşturuyor. Şimdiye kadar Mahalle Mutfaklarından 3 milyondan fazla kişi yararlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde hizmet veren Mahalle Mutfakları projesi, Halkkent Engelsiz Yaşam Merkezi Mahalle Mutfağı`nda faaliyete başladı. Artık merkez ilçelerin yanı sıra Erdemli ve Tarsus ilçelerinde de olmak üzere toplamda 49 noktada hizmet veriyor.

15 TL gibi sembolik bir ücret karşılığında 3 çeşit yemekle yurttaşı buluşturan ekipler, mahallelerin ihtiyaç durumu ve nüfus oranına göre Mahalle Mutfakları`nı konumlandırıyor. Bugüne kadar 3 milyon 170 binden fazla kişiye 3 çeşit sıcak yemek ulaştıran Büyükşehir ekipleri, Mahalle Mutfakları`nın sayılarını artırarak daha fazla yurttaşa ulaşmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi`ne ait Aşhanelerde pişerek, tek kullanımlık ambalajlarda sofralara ulaştırılan yemekler; saat 16.00 ve 17.00 arasında hizmete açık olan Mahalle Mutfakları`nda satışa sunuluyor. Gıda mühendisleri tarafından bir kişinin günlük gıda ihtiyacı hesaplanarak yapılan yemeklerin sağlıklı ve hijyenik şekilde vatandaşa ulaştırılmasına dikkat ediliyor. Mahalle Mutfakları`na ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi aşhane sorumlusu Ergün Horuz şu bilgileri verdi: 

“Hizmetlerimize saya saya değil, vatandaşlarımızın ayağına sere sere devam edeceğiz”

"Ekonomik şartların dar olduğu; işçinin, emekçinin, çiftçinin geçinmekte zorluk çektiği bu dönemlerde 3 kap yemeği 15 TL`ye vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Gıda mühendisleri, usta aşçılarla mevsimine uygun hazırladığımız yemekleri bu mahalle mutfaklarımızdan vatandaşlara ulaştırıyoruz. Şu ana kadar da 3 milyon 150 bini geçmiş bulunmaktayız” dedi. Evde bir yemek yapmak için ciddi bir masraf yapıldığını dile getiren Horuz, “3 kişilik bir aile Mahalle Mutfağımızda 3 çeşit yemeği yanında ekmeği ile birlikte 45 liraya alıyor. Gelen vatandaşlara baktığımızda aslında ekonomik durumun çok zor olduğunu, birçok vatandaşımızın bizlere bunları belirttiğini görüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Vahap Başkanımızın sosyal politikalara, sosyal belediyeciliğe görüşünü biz buralarda yansıtıyoruz. Hizmetlerimize saya saya değil, böyle vatandaşlarımızın ayağına sere sere devam edeceğiz." 

Mahalle Mutfakları hizmetinden yararlanan vatandaşlar, şunları söyledi:

- Mete Eren Erçin: “Buradaki yemekler çok güzel ve lezzetli. Belediyemiz sağ olsun güzel yemekler veriyor. Antrenman çıkışı burada karnımı doyurmaya geliyorum, proteinlerimi alıyorum. Bence bu ekonomik şartlarda 15 TL gayet ucuz bir rakam. Hem ekonomik hem de lezzetli. Teşekkürler Vahap Başkan."

- Celil Kılıçdoğan: “Gittikçe hayat pahalılaşıyor, bir şey alınmıyor. Bir yemek yiyeyim desen 300 TL para gidiyor. Çalışanımız yok, getirenimiz yok. Onun için mecburen bizde buraya başvurmak zorunda kalıyoruz."

- Hatice Özpekmezci: “Aynı evde yapılmış gibi oluyor yemekler. 12 bin lira maaş alıyoruz. Küçük bir lahana, bir marul 50 lira; alıp da nasıl salata yapıp yiyeceksin? Domates olmuş 50-60 lira. Hangi birinden alıp da yiyeceksin? Bunun yanında bir de ev kirası, evde çalışan yok, eden yok. O yüzden hem ekonomik hem de lezzetli."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA