20 Ağustos 2025 Çarşamba


16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN EN ŞANLı DIRENIŞI YAŞANıYOR”   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:28   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:01   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:23   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı   09:10   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE CAN SUYU: BÜYÜKŞEHIR’DEN BINLERCE METRE SULAMA BORUSU DESTEĞI    19:11   CHP’DEN MERSIN’DE SAHA ATAĞı: AYHAN BARUT 19 MART DARBESININ FATURASıNı AÇıKLADı   18:10    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:07   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ   18:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ONKOLOJI HASTALARıNA CAN SIMIDI ULAŞıM HIZMETI   17:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:43   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gökyüzü gözlem etkinliği düzenledi


Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, "Gezegen Geçit Töreni" için gökyüzü gözlem etkinliği düzenledi. 

 

Tarih : 3 Mart 2025 Pazartesi 10:14   Okunma : 379

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, "Gezegen Geçit Töreni" için gökyüzü gözlem etkinliği düzenledi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, gök olaylarını yakından takip eden Mersinlilere adeta görsel şölen yaşattı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı`na bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, "Gezegen Geçit Töreni" için gökyüzü gözlem etkinliği düzenledi. Mars, Jüpiter, Uranüs, Venüs, Neptün, Merkür ve Satürn`ün 15 yılda bir araya gelmesini fırsat bilen astronomlar, çocuklara ve ailelerine keyifli bir gece yaşattı.

Gezegen geçidi gözlem etkinliğinde astronomlar; "Güneş Sistemi" ve "Gezegen Geçidi Sunumu" gerçekleştirdi. Işık kirliliği nedeniyle Mersin`den Venüs, Mars ve Jüpiter gözlemlenirken, katılımcılar takımyıldızlarını görme şansı da yakaladı.

Gezegen geçit töreninin 1 aydır yaşandığını ve gök olayında 7 gezegenin hizalandığını söyleyen Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi`nde Uzman Astronom Yonca Karaca, “Biz de bu görsel şölene kayıtsız kalamadık ve bir gece gözlem etkinliği düzenledik. Program kapsamında Venüs, Jüpiter ve Mars gezegenini gözlemledik. Satürn gezegenini battığı için, Merkür, Uranüs ve Neptün gezegenlerini ise şehir ışıklarından dolayı gözlemleyemedik ama diğer 3 gezegeni gözlemleme şansını elde ettik” dedi. Etkinliğin dolu dolu geçtiğini söyleyen Karaca, “Katılım büyük ve ilgi çok fazla. Ziyaretçilerimizin de memnun kaldığını umuyoruz. Bize geri dönüşler çok güzel. Biz merkez olarak düzenli olarak gece gözlem etkinliklerine devam ediyoruz. Gece gözlem etkinliklerimiz için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz” diye konuştu.

Etkinliğe katılanlar, şunları söyledi:

- Gürkan Tersi: “Etkinliği Büyükşehir`in sayfasında gördük, merakla buraya geldik. Kızım da çok ilgili, özellikle Mercan`ın bütün etkinliklerine katılmaya çalışıyor. Gayet memnunuz, teşekkür ediyoruz. Ayrı bir mutluluk tattım bugün. Çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

- Muhammed Ali Polat: “Teleskopla baktım, çok heyecanlı bir şeydi. Venüs`ü gördük güzeldi” dedi. Ada Altunalp ise, “Burada gezegen sıralanmasını izlemeye geldik. Çok güzel görünüyordu, hilal şeklindeydi. Venüs`ü teleskopla ilk defa gördüm, çok güzel görünüyordu ve çok parlaktı."

- Yazefi Ünal: “Venüs`ün evreleri olduğunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum. Gezegen dizilimi 14 yılda bir olduğu için tabii ki heyecanlıydı. Bir dahaki 14 yıl sonra olacak. Venüs`ü görmek güzel bir histi. İyi ki yapmışlar, teşekkür ediyorum."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA