4 Ağustos 2025 Pazartesi


19:15   MERSIN’DE YAZ COŞKUSU BÜYÜKŞEHIR’IN ‘YAYLA ŞENLIKLERI’ İLE BAŞLADı    19:05   GÜLCAN KıŞ "GAZI MECLISIN YASAMA YETKISI, SARAY TARAFıNDAN GASP EDILDI"   19:01   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜRETICILERE MAKINE EKIPMAN DESTEKLERI DEVAM EDIYOR   13:19   MERSIN ADıYAMAN YAYLAKONAK BALYANLıLAR DERNEĞI’NIN GELENEKSEL AŞURE ETKINLIĞINE YOĞUN İLGI   01:01   BAŞKAN SEÇER’DEN HASTA TUTUKLU BELEDIYE BAŞKANıNA ZIYARET: “BU VEBALIN ALTıNDA KALıRSıNıZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   19:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE   16:41   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÖNEMLI AÇıKLAMALAR   15:35   TOROSLAR BELEDIYESI ÇEVRE TEMIZLIĞI SEFERBERLIĞINI SÜRDÜRÜYOR   13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU   09:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “GELECEK HAYALIM” PROJESI KADıNLARıN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK    23:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KAŞLı HAYVAN BAKıMEVI VE DOĞAL YAŞAM MERKEZI’NE DAIR IDDIALAR HAKKıNDA AÇıKLAMA YAPTı   20:44   BÜYÜKŞEHIR HALK KART’ıN TEMMUZ AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:37   BAŞKAN YıLDıZ, “BÖLGEDEKI ULAŞıMı DAHA DA GÜÇLENDIRIYORUZ”   19:06   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA DURSUN KOÇ ATANDı   16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”  
 
     
   

Can Atalay`ın annesi Şükran Atalay: “3 senedir oğlum içeride, bunun hesabını kim verecek bize? Bu nefret, bu kin bitsin artık”


Türkiye İşçi Partisi`nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ancak Anayasa Mahkemesi kararına rağmen engellenen tutuklu Can Atalay`ın annesi Şükran Atalay, CHP`nin Beylikdüzü`nde "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" halk buluşmasına katıldı. Atalay, “3 senedir oğlum içeride. Bunun hesabını kim verecek bize? Ben bunları söylerken utanıyorum, onlar utanmıyor. Bu nefret, bu kin bitsin artık. Can kendi için bir şey istemedi. Memleketini terk edip gitmedi. Çamur atmaya çalışsalar da o çamur tutmuyor” dedi.

 

Tarih : 17 Nisan 2025 Perşembe 10:50   Okunma : 281

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) Türkiye İşçi Partisi`nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ancak Anayasa Mahkemesi kararına rağmen engellenen tutuklu Can Atalay`ın annesi Şükran Atalay, CHP`nin Beylikdüzü`nde "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" halk buluşmasına katıldı. Atalay, “3 senedir oğlum içeride. Bunun hesabını kim verecek bize? Ben bunları söylerken utanıyorum, onlar utanmıyor. Bu nefret, bu kin bitsin artık. Can kendi için bir şey istemedi. Memleketini terk edip gitmedi. Çamur atmaya çalışsalar da o çamur tutmuyor” dedi.

CHP`nin Cumhurbaşkanı Adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile çok sayıda bürokratın tutuklanarak görevden alındığı 19 Mart operasyonlarına karşı CHP`nin halk buluşmaları sürüyor. İstanbul`da ilk ilçe buluşmasını geçen hafta Şişli`de düzenleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu hafta da Beylikdüzü`ndeki Yaşam Vadisi`nde yurttaşlarla bir araya geldi.

Mitinge, TİP Hatay Milletvekili seçilen ancak Anayasa Mahkemesi`nin lehteki kararına rağmen engellenen tutuklu Can Atalay`ın annesi Şükran Atalay da katıldı. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Atalay, herkesin kanunlara uyma çağrısını yaparak şunları söyledi:

“Kendi yaptıkları kanunlara, anayasaya uysunlar. Kendileriyle ters düşmesinler. Kendi evlatlarının yüzüne bakarken utanmasınlar. Yazık bu memlekete. Gençlere, çocuklara yazık. Biraz sevgi göstersinler. Başka bir şey istemiyoruz, adalet istiyoruz. Yasalara uymayı bekliyoruz. 3 senedir oğlum içeride. Bunun hesabını kim verecek bize? Ben bunları söylerken utanıyorum, onlar utanmıyor. Demokrasi, adalet için mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz. Muasır medeniyetlere ulaşmak için aydın insanlar çabalıyor. Bu mücadele bir demokrasi mücadelesi. Herkes birbirini sevsin. Bu çağrıyı yapabilirim. Bu nefret, bu kin bitsin artık. Yeter. Can, ‘İnsanlar onuruyla ekmeğini kazanırken ölmesin. Çocuklar tarikat yurtlarında yanmasın. Öğrenciler bilimsel, parasız, laik eğitim alsın` demişti. Bunlar kötü talepler değil. Can kendi için bir şey istemedi. Kendi için adalet gerekmeden insanlar için adalet istedi. O bir vatansever. O memleketini terk edip gitmedi. Ben bir anne olarak ‘Git oğlum, değmez` dedim; ‘Anneciğim bir suçum ve ben ülkemi çok seviyorum` dedi. Gitmedi. İyi bir evlat yetiştirmeye çalıştık. Çamur atmaya çalışsalar da o çamur tutmuyor. Kimse inanmıyor. AK Partilisi de MHP`lisi de inanmıyor.”

“Atatürk`ümün öldüğü gün ben doğmuşum”

Ailesiyle Beylikdüzü`ne gelen 7 yaşındaki bir çocuk da “Ekrem amcamı serbest bırakın” çağrısını yaptı. Elinde Atatürk resimli çerçevesiyle gelen 87 yaşındaki Zehra Altınay, “Atatürk`ümün öldüğü gün ben doğmuşum. Atatürk`ümü o günden bugüne kadar seviyorum. Vatanımı, herkesi seviyorum. İnşallah bu olay sona erir, rahat ederiz, huzura kavuşuruz” dedi.

“Tekerlekli sandalyeyle geldim”

Beylikdüzülü 72 yaşındaki Fatma Mumcu Baştürk de “Yolum Atatürk yolu. Geleceğimiz için, gençlerimiz için Atatürkçüyüm. Yola devam. Beylikdüzü`nden buraya kadar tekerlekli sandalyeyle geldim. İçimiz yanıyor. Ekrem Başkanımı, belediye başkanımızı bırakmasını rica ediyorum. Onlar bizim için var, biz de onlar için varız” ifadelerini kullandı.

“Gelibolu`nun sesini buraya getirdim”

Ali Alver isimli yurttaş ise “Çanakkale Gelibolu`dan geliyorum. Zindanlar boşalana kadar, Ekrem İmamoğlu serbest bırakılana kadar her yerde beraber olacağız. Ekrem Başkan gelene kadar mitinglere geleceğim. Gelibolu`nun sesini buraya getirdim. Şehitlerin yattığı yer” diye duygularını dile getirdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA