15 Mayıs 2025 Perşembe


22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"   21:53   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A: TUTUKSUZ YARGıLANıRSAM, SOKAKTA, MEYDANDA OLURUM, MILLETIME GERÇEKLERI ANLATıRıM DIYE MI ÇEKINIYORSUN?   21:51   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... KADıKÖY BELEDIYE BAŞKANı KÖSEDAĞLı: SEÇILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıMıZı, BÜROKRAT ARKADAŞLARıMıZıN BIR AN ÖNCE ARAMıZDA OLMASıNı ISTIYORUZ   21:49   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... MUSTAFA SARıGÜL: BIZ HER ŞEYIN DEMOKRASI IÇERISINDE TECELLI ETMESINI ISTIYORUZ   21:48   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... EDIRNE BELEDIYE BAŞKANı AKıN: "HUKUKSUZLUKLARA KARŞı ÇıKAN TÜM VATANDAŞLARıMıZ BURADA"   21:25   CHP`NIN SILIVRI MITINGINDE CAN ATALAY`ıN MESAJı OKUNDU: BIR YANDAN DEMOKRASIYI, HUKUKU YOK EDIP YURTTAŞA BASKı YAPARKEN BIR YANDAN DA `BARıŞ` DERSEN KIMSE INANMAZ   21:04   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÇELIK, "ADALET VE ÖZGÜRLÜK TEMASı ILE SILIVRI`DEYIZ"   20:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... SUAT ÖZÇAĞDAŞ, "ANTIDEMOKRATIK MÜDAHALELERLE GENÇLERI, EMEKÇILERI, YURTTAŞLARı SUSTURAMAZSıNıZ"   20:41   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... GÖKAN ZEYBEK: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YÖNETICILERIYLE ÇÖZÜM SÜRECI ORTAYA GETIRILIRKEN SAYıN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTSAK TUTULMASıNı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ   20:28   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ALI MAHIR BAŞARıR, "CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ASLA YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ, ONA YAPıLANLARı UNUTTURMAYACAĞıZ"   19:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN TUNCER BAKıRHAN`ıN `KORUCU` ÖNERISINE TEPKI   19:37   TBMM GENEL KURULU KAPANDı... SELÇUK ÖZDAĞ: BU MUHALEFETIN BIR TANE DOĞRU CÜMLESINI KABUL ETMEZ MISINIZ, BU MU DEMOKRASI?   19:08   ALMAN BELEDIYELER BIRLIĞI 43. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA İMAMOĞLU AYAKTA ALKıŞLANDı   19:07   TBMM GENEL KURULU KAPANDı.... İYİ PARTILI ÇÖMEZ: BUGÜNKÜ MANZARA IKTIDAR CEPHESININ ARTıK TÜKENDIĞININ, YOK OLDUĞUNUN GÖSTERGESI   18:51   TBMM GENEL KURULU... AYLIN YAMAN: "TEMEL HEDEFIMIZ ENGELLI ISTIHDAMı OLMALıDıR, KOTALAR YETERSIZDIR"  
 
     
   

Esenyurt Belediyesi`ne kayyum atanması işleminin iptali davası... Ahmet Özer: "Kayyum iptali, süreci güçlendirecek ve tarafları rahatlatacak bir adım olacaktır"


Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, yerine kayyum atanmasıyla ilgili işlemin iptal istemiyle açtığı davada konuştu. Özer, "Açık kaynaklardan da takip ettiğiniz üzere, kayyum meselesi barış sürecinin en önemli unsurlarından birini oluşturmaktadır. Bu karar, yalnızca CHP`yi değil, diğer siyasi partileri de olumlu yönde etkileyecektir. Bu nedenle, hukuki yoldan vereceğiniz karar, hem süreci rahatlatacak hem de iradeye müdahaleye karşı yasal, vicdani ve demokratik bir duruş sergileyecektir" dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2025 Çarşamba 17:36   Okunma : 158

Haber: Edda SÖNMEZ

(İSTANBUL) - Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, yerine kayyum atanmasıyla ilgili işlemin iptal istemiyle açtığı davada konuştu. Özer, "Açık kaynaklardan da takip ettiğiniz üzere, kayyum meselesi barış sürecinin en önemli unsurlarından birini oluşturmaktadır. Bu karar, yalnızca CHP`yi değil, diğer siyasi partileri de olumlu yönde etkileyecektir. Bu nedenle, hukuki yoldan vereceğiniz karar, hem süreci rahatlatacak hem de iradeye müdahaleye karşı yasal, vicdani ve demokratik bir duruş sergileyecektir" dedi.

Terör örgütü üyeliği suçundan 7 ay önce tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in, yerine kayyum atanması işleminin iptali istemiyle açtığı dava, İstanbul 9. İdare Mahkemesi`nde duruşmalı görüldü.

Duruşmaya, Silivri`deki Marmara Cezaevi`nde tutuklu bulunan Ahmet Özer, avukatları ile taraf avukatları katıldı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile çok sayıda CHP milletvekili, Esenyurt Belediye Meclisi`nin CHP`li üyeleri ve Özer`in kızı Seraf Özer de duruşmayı izledi.

Duruşmada, yerine kayyum atanmasıyla ilgili işlemin iptali istemine ilişkin açıklamalarda bulunan Özer, şunları söyledi:

"Ben bugün sadece kendi adıma burada bulunmuyorum. Ben bugün kayyum atanan 156 belediye için buradayım. Şişli ve Ovacık için buradayım. Seçim, yalnızca bir prosedür değil, halkın egemenliğini devreye soktuğu kutsal bir irade beyanıdır. Bu beyan, Anayasamızın 6. maddesinde ifadesini bulan `egemenlik kayıtsız şartsız milletindir` ilkesine dayanır. Egemenliğin en somut tezahürü ise, 67. ve 127. maddelerle düzenlenen seçim hakkıdır. 127. madde açıktır: Yerel yönetim organları halk tarafından seçilir ve ancak görevle ilgili suçlar nedeniyle geçici olarak görevden uzaklaştırılabilir. Ancak bugün, bu anayasal teminatlar, bir satırda yazılı kalıplara indirgenmiş; halkın sandıkta gösterdiği irade, idari işlemlerle boşa çıkarılmıştır. Yalnızca bir idari yorumla halkın seçtiği yönetici görevden uzaklaştırılmıştır. Bu durum, yalnızca anayasa ihlali değildir; aynı zamanda halkın aklına, onuruna ve egemenliğine yapılan bir müdahaledir. 

"Ülkemizde desteklediğimiz barış sürecinin önemine vurgu yapmak istiyorum"

Dolayısıyla sizin bugün burada vereceğiniz karar, Türk İdare Hukuku açısından bir milat olacaktır. Bölge halkı adına konuşarak, ülkemizde desteklediğimiz barış sürecinin önemine vurgu yapmak istiyorum. Bu süreç, hem iktidar hem de muhalefet partileri için kritik bir noktadadır ve bugün burada vereceğiniz karar, bu süreci güçlendirecek ve tarafları rahatlatacak bir adım olacaktır. Açık kaynaklardan da takip ettiğiniz üzere, kayyum meselesi barış sürecinin en önemli unsurlarından birini oluşturmaktadır. Bu karar, yalnızca CHP`yi değil, diğer siyasi partileri de olumlu yönde etkileyecektir. Bu nedenle, hukuki yoldan vereceğiniz karar, hem süreci rahatlatacak hem de iradeye müdahaleye karşı yasal, vicdani ve demokratik bir duruş sergileyecektir."

`Esenyurt`u `Es Angeles` olmaktan çıkarmak istedik`

Göreve gelmelerinin ardından Esenyurt`ta yıllarca sürecek projeleri kısa bir zaman içinde hayata geçirdiklerini belirten Özer, "Esenyurt`u `Es Angeles` olmaktan çıkarıp, makus talihini değiştirmek istedik. Mahkemeden beklentim, yalnızca hukuki değil, aynı zamanda tarihi ve toplumsal sorumlulukla alınmış bir karardır. Salonu terk ederken tek beklentim şudur: Hukuk halkın iradesini korusun, mahkeme demokrasiye sahip çıksın, karar halk adına verilsin. Bu `terör örgütü` lafından çok rahatsızlık duyuyorum. Bugüne kadar bir çok görevde bulundum beni bugün bu işlerle muhattap eden 2011 yılında 2012 yılında bizzat meclis başkanı tarafından görüşü alınan biriyim. Türkiyeyi yurt içi ve yurt dışında temsil etmiş biriyim. Bütün bunları yaparken terör örgütü üyesi olmamışım da Esenyurt Belediye Başkanı olunca mı olmuşum? Hayatım boyunca ilk kez mahkemedeyim ve çok üzülüyorum. Bugün belediye başkanı olmasaydım, hükümet bana bu çözüm süreci içinde de ‘gel bize destek ol` diyecekti" şeklinde konuştu.

Ahmet Özer`in avukatlarından Hasan Sınar da 30 Ekim`de Esenyurt`a kayyum olarak atanan Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy`un, Esenyurt`ta 7 ay, neredeyse Ahmet Özer kadar görev yaptığına dikkat çekerek, "Eğer Ahmet Özer CHP`li değil, AKP`li olsa bu muameleyi görecek miydi?" dedi.

Karar 15 gün içinde açıklanacak 

Mahkeme, 15 gün içerisinde kayyum iptali istemiyle açılan davayı karara bağlayacak. Karar, taraf avukatlarına tebliğ edilecek. 

Ahmet Özer`in tutuklanmasına gerekçe gösterilen “terör örgütüne üye olma” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması ise 23 Mayıs`ta Silivri`de Marmara Cezaevi`nin duruşma salonunda görülecek.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA