5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

CHP’li Gürer: “Ekonomi saraylardan değil, halkın pazardan eve ne alabildiğiyle ölçülür”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ve Bor Pazarlarında esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi. Gürer, “Ekonomi saraylardan değil, halkın pazardan eve ne alabildiğiyle ölçülür. Pazarcı feryat ediyor, vatandaş sadece bakıyor. Gıda enflasyonu vatandaşı vuruyor, esnafı eziyor” dedi.

 

Tarih : 30 Temmuz 2025 Çarşamba 09:17   Okunma : 323

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ve Bor Pazarlarında esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi. Gürer, “Ekonomi saraylardan değil, halkın pazardan eve ne alabildiğiyle ölçülür. Pazarcı feryat ediyor, vatandaş sadece bakıyor. Gıda enflasyonu vatandaşı vuruyor, esnafı eziyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçe pazarından sonra Bor ilçesinde kurulan Bor Salı Pazarı’nda bir araya geldiği esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Bir esnaf, vatandaşın alım gücünün çok düştüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Vatandaş fiyatı soruyor ama almıyor. Alan da yarım kilo alıyor. Hep kâr etsek ne olacak? Esnafın da adı kalmadı. Bulgurun kilosu 40 lirayı geçti. Bana geliyor, ‘yarım kilo bulgur ver’ diyor. Vallahi utanıyorum biraz daha fazla veriyorum.”

Bir başka esnaf, yaşadıkları durumu şu sözlerle anlattı:

“Pazarda bile artık kredi kartı soruluyor. Soruyorlar ‘kartın var mı?’ diye. Ben de diyorum ‘yok’. Ama herkesin cebinden kart çıkıyor artık. Mecbur kalıyorlar. Kartla alışveriş yapılıyor ama sonra o borç nasıl ödenecek, kimse bilmiyor.”

Gürer ise esnafın yaşadıkları sorunları dinledikten sonra şunları söyledi:

“Ekonomi saraylardan değil, halkın pazardan eve ne alabildiğiyle ölçülür. Pazarcı feryat ediyor, vatandaş sadece bakıyor. Gıda enflasyonu vatandaşı vuruyor, esnafı eziyor. İnsanlar artık yarım kilo alıyor, onu da kredi kartıyla almaya çalışıyor. Bu tablo sürdürülebilir değil. Zirai don ile bu yıl dalda meyve yok. Başka illerden gelen ürünler fiyatı nakliye ve diğer giderlerle artıyor. Pazarda ne esnafın ne de vatandaşın yüzü gülmüyor. Kıt kanaat yaşam devam ediyor.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA