5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

Maviyle Bütünleşen Vizyon: Mersin, Denizle Geleceğini Şekillendiriyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen II. Kent ve Denizcilik Konferansı, kentin Akdeniz’le kurduğu stratejik bağı çok boyutlu bir bakışla ele aldı. Akademi, sivil toplum, özel sektör ve yerel yönetim temsilcilerinin buluştuğu konferans; deniz turizminden arkeolojiye, lojistikten kültürel kimliğe kadar geniş bir yelpazede Mersin’in mavi geleceğini masaya yatırdı.

 

Tarih : 3 Kasım 2025 Pazartesi 22:43   Okunma : 407

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Mersin Kent Konseyi’nin öncülüğünde düzenlenen II. Kent ve Denizcilik Konferansı; kentin Akdeniz’le kurduğu stratejik bağı, kültürel belleğini ve sürdürülebilirlik politikalarını merkezine alan çok yönlü bir buluşmaya dönüştü. Nisan ayında gerçekleştirilen ilk konferansın devamı niteliğindeki etkinlik, Mezitli Çocuk Kampüsü Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti.

Konferans; Mersin Rota Yelken Kulübü, Slow Food Mersin, Deniz Kızı Akademi, Urla 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği ve Biosphere Project gibi paydaşların iş birliğiyle hayata geçirildi. Deniz turizminden arkeolojiye, lojistikten su sporlarına kadar geniş bir yelpazede uzman isimler, Mersin’in denizle bütünleşen geleceğini masaya yatırdı.

“Denizi Mersin’in geleceğini şekillendiren en önemli değer olarak görüyoruz”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, “Kıyı kentlerinin geleceği, doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi ve deniz kültürünün korunmasıyla mümkündür. Biz, denizi Mersin’in geleceğini şekillendiren en önemli değer olarak görüyor; çevre, turizm, kültür ve ulaşım politikalarımızı mavi dönüşüm vizyonuyla şekillendiriyoruz” dedi.

Gökayaz, akademi, sivil toplum, özel sektör ve yerel yönetimin bir araya geldiği bu birlikteliğin, geleceğin Mersin’ini şekillendirecek en büyük güç olduğunu vurguladı.

Uzmanlar Mersin’in denizle kurduğu bağın çok yönlü boyutlarını aktardı

Konferansta; Mersin Rota Yelken Kulübü Başkanı Cengiz Sönmez, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, Müze Uzmanı Dragana Lucia Aydemir, Deniz Kızı Akademi Kurucusu Melike Esra Karayel, Prof. Dr. Deniz Ayas, Fuat Gedik, Mualla Erkurt ve Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur gibi isimler sunumlarıyla yer aldı.

Katılımcılar; denizle yaşama sanatı, müzelerin şehir kimliğine katkısı, deniz turizmi, arkeoloji temelli projeler ve bireysel kimlik gibi başlıklar altında Mersin’in denizle bütünleşen vizyonunu çok yönlü biçimde değerlendirdi.

Katılımcılardan Tam Not: “Mersin gibi güzel bir yer yok”

Katılımcılar arasında yer alan Mine Nane, “Mersin gerçekten büyük bir turizm şehri. Doğma büyüme Mersinliyim ve işim gereği dünyayı dolaştım ama Mersin gibi güzel bir yer yok” dedi. Ali Zeynel Ravanoğlu ise konferansın organizasyonunu “harika” olarak nitelendirerek, denizcilik faaliyetlerinin tarihsel bağlamda öğrenilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konferans, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi

Yoğun katılımla gerçekleşen konferans, konuşmacılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Mersin’in denizle kurduğu bağın güçlendirilmesi adına önemli bir adım olan etkinlik, kentin mavi vizyonuna katkı sunmaya devam ediyor.






Paylaş :
Etiketler :  #MersinMaviyeDönüşüyor #DenizleBütünleşenKent #MaviVizyonMersin #KentveDenizcilik #SürdürülebilirMersin #AkdenizStratejisi #MersinBüyükşehir #DenizKültürü #MersinTurizmVizyonu #MaviEkonomi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA