19 Aralık 2025 Cuma


14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:30   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:01   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:18   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:47   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:34   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:25   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:15   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"  
 
     
   

Maviyle Bütünleşen Vizyon: Mersin, Denizle Geleceğini Şekillendiriyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen II. Kent ve Denizcilik Konferansı, kentin Akdeniz’le kurduğu stratejik bağı çok boyutlu bir bakışla ele aldı. Akademi, sivil toplum, özel sektör ve yerel yönetim temsilcilerinin buluştuğu konferans; deniz turizminden arkeolojiye, lojistikten kültürel kimliğe kadar geniş bir yelpazede Mersin’in mavi geleceğini masaya yatırdı.

 

Tarih : 3 Kasım 2025 Pazartesi 22:43   Okunma : 363

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Mersin Kent Konseyi’nin öncülüğünde düzenlenen II. Kent ve Denizcilik Konferansı; kentin Akdeniz’le kurduğu stratejik bağı, kültürel belleğini ve sürdürülebilirlik politikalarını merkezine alan çok yönlü bir buluşmaya dönüştü. Nisan ayında gerçekleştirilen ilk konferansın devamı niteliğindeki etkinlik, Mezitli Çocuk Kampüsü Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti.

Konferans; Mersin Rota Yelken Kulübü, Slow Food Mersin, Deniz Kızı Akademi, Urla 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği ve Biosphere Project gibi paydaşların iş birliğiyle hayata geçirildi. Deniz turizminden arkeolojiye, lojistikten su sporlarına kadar geniş bir yelpazede uzman isimler, Mersin’in denizle bütünleşen geleceğini masaya yatırdı.

“Denizi Mersin’in geleceğini şekillendiren en önemli değer olarak görüyoruz”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, “Kıyı kentlerinin geleceği, doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi ve deniz kültürünün korunmasıyla mümkündür. Biz, denizi Mersin’in geleceğini şekillendiren en önemli değer olarak görüyor; çevre, turizm, kültür ve ulaşım politikalarımızı mavi dönüşüm vizyonuyla şekillendiriyoruz” dedi.

Gökayaz, akademi, sivil toplum, özel sektör ve yerel yönetimin bir araya geldiği bu birlikteliğin, geleceğin Mersin’ini şekillendirecek en büyük güç olduğunu vurguladı.

Uzmanlar Mersin’in denizle kurduğu bağın çok yönlü boyutlarını aktardı

Konferansta; Mersin Rota Yelken Kulübü Başkanı Cengiz Sönmez, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, Müze Uzmanı Dragana Lucia Aydemir, Deniz Kızı Akademi Kurucusu Melike Esra Karayel, Prof. Dr. Deniz Ayas, Fuat Gedik, Mualla Erkurt ve Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur gibi isimler sunumlarıyla yer aldı.

Katılımcılar; denizle yaşama sanatı, müzelerin şehir kimliğine katkısı, deniz turizmi, arkeoloji temelli projeler ve bireysel kimlik gibi başlıklar altında Mersin’in denizle bütünleşen vizyonunu çok yönlü biçimde değerlendirdi.

Katılımcılardan Tam Not: “Mersin gibi güzel bir yer yok”

Katılımcılar arasında yer alan Mine Nane, “Mersin gerçekten büyük bir turizm şehri. Doğma büyüme Mersinliyim ve işim gereği dünyayı dolaştım ama Mersin gibi güzel bir yer yok” dedi. Ali Zeynel Ravanoğlu ise konferansın organizasyonunu “harika” olarak nitelendirerek, denizcilik faaliyetlerinin tarihsel bağlamda öğrenilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konferans, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi

Yoğun katılımla gerçekleşen konferans, konuşmacılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Mersin’in denizle kurduğu bağın güçlendirilmesi adına önemli bir adım olan etkinlik, kentin mavi vizyonuna katkı sunmaya devam ediyor.






Paylaş :
Etiketler :  #MersinMaviyeDönüşüyor #DenizleBütünleşenKent #MaviVizyonMersin #KentveDenizcilik #SürdürülebilirMersin #AkdenizStratejisi #MersinBüyükşehir #DenizKültürü #MersinTurizmVizyonu #MaviEkonomi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA