14 Mayıs 2024 Salı


18:54   TOROSLAR’IN MİLLİ GURURU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU   16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   15:58   MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN YAŞAM ALANINDA "ELEKTRİK" TEHLİKESİ...    15:18   İSTANBUL BOĞAZI BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI AKP`DEN CHP`YE GEÇTİ: BOĞAZIN TARİHİ VE DOĞAL MİRASINI KORUYACAĞIZ   14:50   MSB: "PENÇE KİLİT OPERASYONU BÖLGESİNDE ÇOK SAYIDA SİLAH, MÜHİMMAT VE MALZEME ELE GEÇİRİLDİ"   14:24   KAMUDA TASARRUF PAKETİ AÇIKLANDI... BAKAN ŞİMŞEK: "YAKINDA İLAVE TEDBİRLER AÇIKLAYACAĞIZ"   13:51   TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ BAŞKAN ÜNEY: "ÜLKEMİZ CARİ SAĞLIK HARCAMALARINA OECD ÜLKELERİNE GÖRE EN DÜŞÜK PAY AYIRAN ÜLKEDİR"   13:20   ÖZGÜR ÖZEL SOMA`DA… “SOMA’DAKİ EN GARİBAN İNSANIN YÜZÜ GÜLMEDEN HİÇBİRİMİZİN YÜZÜ GÜLMEYECEK”   12:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN GÜLNAR`IN TANITIMINA DESTEK   12:34   ARZU ÇERKEZOĞLU: SOMA`DA 10 YILDIR ADALET YOK   12:15   SEZGİN TANRIKULU`NDAN 13 MAYIS`IN "MADEN İŞÇİSİNİN CAN GÜVENLİĞİ GÜNÜ" İLAN EDİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   11:44   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARINA KALDI, ÖMER KERKEZ 169 OY ALDI   11:17   ANNE VE BABALARA LGS UYARISI   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ANNELER GÜNÜ`NE ÖZEL ETKİNLİK   09:57   9 İŞÇİNİN LİÇ YIĞINI ALTINDA KALDIĞI FACİANIN YAŞANDIĞI İLİÇ`TE İKİ KIZ KARDEŞ 90 GÜNDÜR BABALARINDAN GELECEK HABERİ BEKLİYOR   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR  
 
     
   

Başkan Şerafettin Aşut: Önceliğimiz çevre olmalı..


MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, insan nüfusunun hızla arttığı, doğal kaynakların gün geçtikçe azaldığı günümüzde çocuklara daha güzel bir gelecek, sağlıklı bir dünya bırakabilmek için önceliğimiz çevre olması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 6 Haziran 2017 Salı 04:48   Okunma : 645

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı. Aşut açıklamasında, insan nüfusunun hızla arttığı dünyada, doğal kaynakların gün geçtikçe azaldığını belirterek, "Günümüzde çocuklarımıza daha güzel bir gelecek, daha sağlıklı bir dünya bırakabilmek için önceliğimiz çevre olmalı. Doğaya, denizlerimizde, hızla nesli tükenen yaban hayata sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Dünya mirasımız olan yaban hayat canlılarını korumak her bireyin görevi olmalı. Kirlenen doğanın yok olan canlıların, alternatifi olmadığını unutmayalım" dedi.
Her geçen gün yeryüzündeki binlerce canlı yok olduğunu ifade eden Aşut, "Yalnızca bizim bölgemiz olan Mersin’e baktığımızda dahi Silifke Göksu Deltası Kuş Cenneti’nde yaşamlarını sürdüren kuş türleri bitki türleri, sürüngenler, Akdeniz fokları, Caretta caretta deniz kaplumbağaları Şişe Burnu Yunus Balıkları gibi birçok türün yaşamlarının yok olduğunu üzülerek görüyoruz. Çevrenin korunması, çevre problemlerinin önlenmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha güzel ve sağlıklı bir çevrede yaşamasının sağlanması, onların çevre konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile mümkün olacaktır" diye konuştu.
Herkese çevre bilincinin oluşturulması ve korunması konusunda büyük görev ve sorumluluk düştüğünü kaydeden Aşut, şunları söyledi:
"Çevre, insan ve tabiat varlıklarının birbirleriyle entegre olduğu unutulmamalıdır. Birisinin kirlenmesi ya da yok olması tüm dünyayı etkileyecektir. Bu noktadan hareketle tabiatın korunması, tahribatının engellenmesi, 321 kilometre uzunluğunda sahil şeridine sahip olan Mersin’imizin kumsalları yeşil alanlarının korunması ve artırılması, bu konuda kamuoyunun bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Mersin’den başlayarak önce ülkemizi sonra tüm dünyayı daha güzel yarınlara taşımak istiyorsak hepimiz üzerimize düşeni yapalım."






Paylaş :
Etiketler :  mtso, şerafettin aşut, dünya çevre günü, caretta caretta.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA