5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yalnız değildir..


Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Canan Solak “Savunma hakları ellerinden alınarak, haklarında hiçbir hukuki delil ileri sürülmeden tamamen keyfi ve hukuksuz biçimde ihraç edilen emekçiler sivil ölülere dönüştürülmek istenmektedir” dedi.

 

Tarih : 11 Haziran 2017 Pazar 11:41   Okunma : 1097

Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Canan Solak “Savunma hakları ellerinden alınarak, haklarında hiçbir hukuki delil ileri sürülmeden tamamen keyfi ve hukuksuz biçimde ihraç edilen emekçiler sivil ölülere dönüştürülmek istenmektedir” dedi.

KESK dönem sözcüsü Canan Solak okuduğu Basın açıklamasında, “15 Temmuz günü FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrası bütünü ülke de ilan edilen OHAL rejimi ile yürürlüğe konulan KHK sistemi neticesinde yüz binin üzerinde kamu çalışanı işinden atılmıştır. OHAL ve KHK’ler ile kamu emekçileri aileleriyle birlikte zor koşullara mahkum edilmiş, çocukları ağır travmalarla karşı karşıya bırakılmış bugüne kadar 37 kişi intihara sürüklenmiştir. KHK ile atılan akademisyenleri, yargısız infazla öldüren gençleri, Gezi Direnişi’nde dövülerek, kurşunlanarak, katledilenleri, cemaat yurtlarında yanarak katledilen çocukları unutmadık” dedi.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere dayandırılarak kamudan ihraç edilen ya da açığa alınan kamu emekçilerinin işe iade edilmesi çağrısında bulunurken, 90 günü aşkın süredir açlık grevi yapan ve açlık grevindeyken tutuklanan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in yaşamaları için el uzatılmasın çağrısında bulunuldu.

Özgür Çocuk Parkı’nda  oturma eylemi  yaparak “İşimizi geri istiyoruz”, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yalnız değildir” sloganları atan sivil toplum örgütü üyeleri ve sendika yöneticilerinin  katıldığı oturma eylemine  Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Fikri Sağlarda destek verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlar “Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkarıldı. Demokrasinin bütün kurum ve kuralları askıya alındı. Türkiye giderek dikta rejimi ile yönetilmeye gidiyor. Tek adam anlayışı bugün Türkiye’nin her tarafını soruyor. Dur diyecek tek bir güç var. O da, Cumhuriyete, parlamenter sisteme, demokrasiye, insan haklarına, eşitliğe sahip çıkanlar. Kimlikleri, dinleri, dili, mezhebi ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin eşit yurttaş olduğu doğrutulsunda ki mücadelemiz dünden daha güçlü bir şekilde devam etmelidir. Günlerdir vücutlarını ölüme yatıran arkadaşlarımız var. Semih ve Nuriye arkadaşlarımız içerisinde bulunduğu sessiz eylem milyonların sesi olan eylemdir. Düşünün insanlar sadece işi ve yaşaması için kendi bedenlerini ölüme yatırmışsa o ne kadar samimi, güçlü, ülkesine ve insanlarına ne kadar saygı duyduğunu anlayın. Ama bugün ki iktidar ölüme yatan sadece işini istemek için ve bunu samimiyetle ortaya koyanları gözaltına alıyor, tutukluyor, işkence yapıyor. Bunu kabul  etmemiz mümkün değil. Bu şunu gösteriyor: Türkiye’de insan hakları yok, insana saygı yok” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  kesk, canan solak, nuriye gülmen, semih özakça, tüm bel-sen.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA