5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 6. gününde Çamlıdere yol ayrımında yaptığı Grup toplantısında konuştu.


CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan eleştirilere tarihi yanıt..!!

 

Tarih : 20 Haziran 2017 Salı 15:39   Okunma : 1161

CHP grup toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün 6. gününde ulaştığı Çamlıdere yol ayrımında yapıldı.Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:"Ben kendim için yürümüyorum. Adalet arayan bütün mazlumlar için yürüyorum. Kim adalet arıyorsa ben onun yanındayım. Bu benim insanlık görevimdir.

Adaletin olmadığı bir yerde devlet yoktur. Adaletin olmadığı bir yerde kimse yoktur. Bize doğuştan gelen haklarımızı veya anayasal haklarımızı lütuf olarak sunmaya çalışanlar var. "Yürüyorsunuz biz lutfediyoruz"... Bunu tarihte firavunlar söylerdi şimdi diktatörler söylüyor. Birisi bir lütuf olarak benim haklarımı bana hatırlatıyorsa ben de ona diktötör olduğunu hatırlıyorum

"ADALET OLSA NEDEN YÜRÜYELİM?"

Beni bu yolda yalnız bırakmayan bütün vatandaşlarıma muhabbetlerimi sunuyorum. Burada olmayan ama bize destek veren tüm yurttaşlarıma muhabbetlerimi gönderiyorum. Hiçbir zaman üzülmeyin, umutsuzluğa kapılmayın. Nerede bir baca tütüyorsa orada adaleti savunan bir kişi vardır.

Hep beraber torunlarımız için adaleti savunacağız. Adaleti neden yürüyerek arıyorsunuz diyorlar. Adalet olsa neden yürüyelim? Adalet olsa adaletsizlikten şikayet etmeyiz. Sivil itaatsizlik diyorlar, adaleti savunmak için kimseden izin alınmaz. Adalet Allah'ın emridir.

"20 TEMMUZ DARBESİNİ UNUTMAYIN"

Bütün siyasi partiler, meslek kuruluşları 15 Temmuz'a karşı durdu. Ama geldik 20 Temmuz'a... Sarayın 15 Temmuz'u... Meclis'te komisyonlar kuruldu, darbenin aktörleri kimlerdir bunları ortaya çıkaralım diye. Eski bürokratlar, komutanlar geldi. Yeni aktörler bu komisyona gelmedi. Senin iki bürokratın neden bu Meclis'e gelmiyor. Darbenin olduğu gün ne yaptılar? İzin verilmedi gelmelerine.

20 Temmuz darbesini hiç unutmayın. 20 Temmuz'da ne yaptılar? Bu kanuna CHP karşı çıktı. Sayın Başbakan beni aradı, OHAL kanunu getiriyoruz, hükümete yetki vereceğiz. Ona, 'Bu parlamento demorkasiyi savunacaklar var, biz buna evet diyemeyiz' dedim. Arka arkaya kararnameler çıktı. 105 bin 836 kamu görevlisinin işine son verdiler. Binlerce işçinin işine son verildi. Kollektif suç ilan ettiler. Aileden birini suçlu ilan ediyorlar bütün aileyi suçluyorlar.

 "HAKLARINI BİZ ARAYACAĞIZ"

Bütün muhalifleri susturmaya çalışarak adaleti çökerttiler. İşverenler korkularından konuşamıyorlar. İşverenler büyük bir endişe içerisindeler. Bunları yapanlar dikta yönetiminde görev başında olanlardır. 3 tane askerimiz linç edildi. Kim linç ettiyse yargılansın dedik. Söz verdiler bana, haklısın dediler. Demokrasilerde linç olmaz dediler. 3 askerimiz linç edildi, daha dava açıldı.

Diktatörlerin bir özelliği de çok kolay yalan söylemeleridir. Binlerce akademisyenin işine son verildi. Bunların da hakkını kim arayacak, hep bereber bizler arayacağız. İbrahim Kaboğlu'nu hepiniz bilirsiniz. Pasaprotuna el koydular, yurtdışına çıkamazsın dediler. Fransa'ya ders vermeye gidecekti, gidemezsin dediler.

Onun da hakkını biz arayacağız. 5 günlük er 290 gün mapusta yattı. Açlık grevi yapan öğretmenlere biber gazından tutun tekme tokata kadar her şeyi yaptılar. En son terörist diye alıp hapse attılar. İkisine de buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Eğer bir ülkede 150'den fazla gazeteci hapisteyse kimseye o ülkede demokrasi olduğunu anlatamazsınız. 

"SARAYDAN GELECEK KARARA BAKMAYIN"

Anayasa Mahkemesi 20 Temmuz darbesinden sonra iyi sınav vermedi ve sınıfta kaldı. AYM'ye soruyorum, neden eski kararlarınızın arkasında durmuyorsunuz? Milletvekilleri hapisteyken neden sessiz kalıyorsunuz? AYM'nin değerli üyeleri verdiği karara sahip çıkmak zorundadır. Siz de diğer hakimler gibi çay toplamaya meyilliyseniz diyecek bir şey yok. Ama biz adalet dağıtacağız diyorsanız saraydan gelecek karara bakmayın." 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA