5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

Adalet yürüyüşünde 9. gün..


Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür. Bunun bir partiyle bir kişiyle bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz" dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2017 Cuma 23:49   Okunma : 691

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 9'uncu gününe Şanalar Köyü'ndeki Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı'ndan başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Güzel bir güneş var. Atmosfer oldukça güzel. 'Adalet Yürüyüşü'müz devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağ olsunlar, destek veren vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum.

 Bu sabah Enis Berberoğlu'nun avukatları AYM'ye başvuracak. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür. Bunun bir partiyle bir kişiyle bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin eleştirilerine de yanıt veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Kendi görüşüdür, saygı duyarız. Şundan özellikle kaçınmamız gerekiyor. 'Adalet Yürüyüşü' içinde 'O, onu dedi; bu, bunu dedi' bundan kaçınmamız gerekiyor. Sayın Destici, onu söyleyebilir. Saygı duyuyoruz. Kendi görüşü o tarzdadır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, açıklamanın ardından saat 09.15'te beraberindekiler ile birlikte yürüyüşe başladı. Jandarma ve polis ekipleri yürüyüş grubu etrafında yine geniş güvenlik önlemi aldı. Yeniçağa ilçesi girişinde yol kenarında toplanan bir grup, 'Bozkurt' işareti yaparak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Bu sırada polis ekipleri grup ile yürüyenler arasına geçerek tedbir aldı.

Bir partili yol kenarındaki yön tabelasının üzerine 'Asla yalnız yürümeyeceksin, bu halk peşinden gelecek' yazılı pankart astı. İlçe çıkışında çevre il ve ilçelerden gelen partililer Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 9'uncu günde 7.5 kilometrelik ilk etabı 1 saat 40 dakika yürüyerek Yeniçağa çıkışında mola verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Bolu'nun Yeniçağa İlçesi çıkışında yaklaşık 40 dakika mola verdikten sonra 'Adalet Yürüyüşü'ne devam etti. Kılıçdaroğlu'nun yanında oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve oğlunun nişanlısı Mine Alşan da yürüdü.

Kılıçdaroğlu ve arkasındaki kalabalık, D-100'ün İstanbul yönünde 2 şeritli yolun tek şeridinde yürürken ulaşım diğer şeritten kontrollü sağlandı. Bazı sürücüler, kortejin yanından geçerken korna çalarak Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Kılıçdaroğlu, 6 kilometre daha yürüdükten sonra Köroğlu mevkisinde günün ikinci molasını verdi. Kılıçdaroğlu, burada yaklaşık 3.5 saat dinlendi. Gazeteci Uğur Dündar, sanatçılar Erdal Erzincan ve Tolga Sağ, buraya gelerek yürüyüşe katılanlara destek verdi. Erdal Erzincan ve Tolga Sağ, çimlerin üzerinde bağlama çalarak partililerle şarkı söyledi.

Moladan sanra 9'uncu günün son etabı için yürüyüş yeniden başladı. Uğur Dündar, bu bölümde Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüdü. 7 kilometrelik son etabın ardından 20 kilometrelik 9'uncu gün tamamlanmış olacak.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  adalet yürüyüşünde 9.gün, chp, kılıçdaroğlu, adalet, enis berberoğlu.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA